Till Kassan

Guide för att olja in möbelträ

Här följer en steg-för-steg-guide för hur man går tillvägna när man oljar in trä på möbler med hjälp av Furniture Clinic Wood Oil. Fungerar utmärkt på alla typer av trä för inomhusbruk.

Steg 1:
Börja med att göra en ordentlig rengöring av det trä som ska oljas in. Ett bra rengöringsmedel för möbelträ är Furniture Clinic Wood Cleaner. Om träet har fläckar, slipa försiktigt bort fläcken med ett fint slippapper. Försäkra dig om att ytan är fri från damm och slippartiklar genom att torka av den med en fuktig trasa.

Steg 2:
Ta träolja på en luddfri bomullstrasa och svep denna i över träet i ådringens riktning så att det ligger ett tunt och jämnt lager av olja på träets yta. Låt torka några minuter och torka därefter av överflödig olja med samma trasa. Låt torka mellan 4-6 timmar. Om träet är obehandlat, lägg på 3-5 tunna lager av träolja, låt torka ordentligt mellan varje lager.

Steg 3:
För att underhålla träet upprepas behandlingen av träolja en gång om året. Ytor som används mer regelbundet, som köksbänkar, köksbord, arbetsbänkar, mm, bör man olja in oftare. För att testa om träet är ordentligt inoljat kan man testa med att lägga en vattendroppe på ytan. När skyddet är tillräckligt så bildar vattnet en pärla på träets yta. När vattnet "lägger sig platt" på ytan är det dags att åter olja in ditt möbelträ.

Visar 1 till 1 av 1 (1 sidor)

Furniture Clinic Wood Danish Oil är en möbelolja som är perfekt både för obehandade och tidigare inoljade ytor av trä. Skyddar och underhåller alla ty..

rating
Mer Info | 169,00kr