Till Kassan

Textilfärg - FabriCoat - 500ml

  • Ex Tax: 199,20kr
  • Art.nr: FABC-500
  • Tillgänglighet: Ej i lager
249,00kr

Textilfärgen FabriCoat är speciellt framtagen för att förbättra eller färga om möbeltextiler, mattor, bilklädslar, kläder, m.m, tillverkade i naturmat..

Tillgängliga alternativ

Textilfärgen FabriCoat är speciellt framtagen för att förbättra eller färga om möbeltextiler, mattor, bilklädslar, kläder, m.m, tillverkade i naturmaterial som bomull, kanvas, ylle, linne, mm. Textilfärgen tränger in i textiliernas fibrer och när textilfärgen väl torkat förblir de tyger som färgats in lika mjuka och flexibla som tidigare. OBS, för att tränga in ordentligt i tätvävd textil bör FabriCoat textilfärg spädas med Penetration Solution.

Så här gör man:

1. Se till att tyget som ska färgas in är rent och fritt från damm. Använd Fabric Cleaner & Spotter om tyget är mycket smutsigt. Det är viktigt att det är rent, annars påverkas textilfärgens förmåga att tränga in i textilfibrerna. Var särskilt noggrann där huvud och händer kommit i kontakt med textilierna. Skölj ordentligt med varmt vatten efter rengöringen, allt som kan förhindra att textilfärgen tränger in i textilfibrerna påverkar slutresultatet, även rengöringsmedel, så se till att få bort alla rester av detta. Se till att tyget får torka ordentligt innan ni går vidare till nästa steg. För bästa resultat bör textilierna som ska färgas in vara samma färg eller ljusare än färgen du använder. Textilfibrerna måste också vara absorberande, dvs av naturmaterial som bomull, ylle, linne, eller liknande, för att kunna tränga in i fibrerna. Fungerar därför inte på syntetmaterial.

2. Späd textilfärgen med 50% vatten eller Penetration Solution (om fibrerna är riktigt täta). Penetration Solution gör det lättare för färgen att tränga in i textilfibrerna. Det är ett lösningsmedel och kan därför skada vissa fibrer baserade på plast, därför är det viktigt att först testa på ett område som inte syns. Lägg på lite färg med penetration solution, låt torka en timma. Om det efter det ser ut och känns precis som det gjorde tidigare är det ok att använda Penetration Solution. Påför sedan textilfärgen med spruta eller gnid in med en trasa. Man kan även doppa textilerna i färgen.

3. Låt torka. Det går att snabba på torkprocessen med en hårfön. Det går att använda de infärgade textilierna efter en timma, men det tar ytterligare tre dygn innan färgen satt sig ordentligt.

Färgkarta Textilfärger

 
 
Dark Beige (B04)
 
 
Beige (B02)
 
 
 
Light Brown (BR01) 
 
 
Medium Brown (BR04)
 
 
Light Grey (GRY02)
 
 
Granite (GRY07)
 
 
Dark Grey (GRY08)
 
 
Dk Dk Brown (BR08)
 
 
Mid Green (GRN05)
 
 
Dark Green (GRN07)
 
 
 
Bright Red (R04)

 

 
 
Dark Red (R08)
 

 

 
 
Purple (PUR01)
 
 
Yellow (YEL01)

 


 
 
Orange (ORN01)
 
 
Blue (BL06)
 
 
Dark Burgundy (R11)
 
 
Black (BLK01)
 

 

 

 

 

 

 

 

              

  

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
   Dålig           Bra